Kvinna åt Åkessons talskrivares starka korv – tappade medvetandetEn kvinna blev dålig efter att ha ätit en oerhört stark korv på en julmarknad i Alvesta. Korven innehöll världens starkaste chili, Carolina Reaper, vilket resulterade i att kvinnan svimmade flera gånger. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och företaget som sålde korven ägs av Anders Olsson, även känd som ”Korv-Anders”, som också är talskrivare åt Jimmie Åkesson.

Kollegan Peter Grüner berättade mer om den aktuella korven, kallad Die Harder 6.0, och hur personer ofta reagerar starkt på smakproven. Stefan Löfven fick korven som present av Jimmie Åkesson när han tackades av i riksdagen, men det är oklart vad han tyckte om den. Efter den aktuella händelsen har företaget varnat lite extra för korven och håller den nu bakom disken för att undvika att fler människor ska råka smaka den.

Anders Olsson menar att de har bjudit ut tusentals smakprov av korven genom åren och att reaktionen på den är individuell, men att det är bisarrt att anmäla företaget för konsekvenserna av att äta korven, jämfört med att anmäla Systembolaget om man blir dålig efter att ha handlat där. Han påpekar också att han arbetar som talskrivare åt Jimmie Åkesson, som även har hävdat att han har erfarenhet av både riksdagsarbete och företagande.