Man dömd till fängelse för att ha hotat att döda vårdpersonal


En man döms till fängelse för dödshot mot en vårdanställd. Arkivbild.


En man i Karlshamns kommun har dömts till fängelse efter att ha dödshotat en kvinna på en vårdcentral.

Mannen hade en tid bokad vårdcentralen för en undersökning. Han blev hotfull när kvinnan som tog emot honom påpekade att han inte hade skött sin munhygien som man kommit överens om tidigare och att de därför inte kunde hjälpa honom med ett planerat ingrepp, skriver Sydöstran.

Efter att ha bönat och bett om att få flera chanser blev mannen våldsam och slog i en dörr på vägen ut samtidigt som han sa att han skulle söka upp kvinnan och döda henne.

I förhör hävdar mannen att han inte kan svenska och därför inte kan ha hotat kvinnan. Men enligt vittnen kunde han tillräckligt med svenska för att uttala hoten och han döms nu till fyra månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd på 8 000 kronor.