Man skadad efter skjutning mot radhusEn man i 30-årsåldern har skjutits i ett radhus norr om Stockholm. Flera skott avlossades genom ett fönster i anslutning till ytterdörren. Polisen larmades till bostadsområdet Upplands Väsby vid 22.31 på tisdagskvällen. Enligt uppgifter till Expressen knackade gärningsmannen på dörren och sköt sedan in. Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans och är enligt polisen inte livshotande skadad.

Polisen hade under natten mot onsdagen en stor insats i radhusområdet och utreder om gärningsmännen kan ha åkt taxi till eller från brottsplatsen. Poliser på plats fokuserade på däckspår och en plats där gärningsmannen kan ha ramlat. Filmer från övervakningskameror har hämtats in och en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott är inledd. Ingen är gripen och enligt polisen förutsätter de att händelsen på ett eller annat sätt är kopplad till kriminella nätverk.