Partiledarna diskuterar EU-politik i debatt | SVT Nyheter


ONSDAG 2023-11-15

09:00 – EU-politisk partiledardebatt DIREKT

Statsministern inleder debatten med att redogöra för regeringens prioriteringar i EU-arbetet, därefter anföranden av övriga partiföreträdare i partistorleksordning. Här gäller ingen replikrätt. Den kommer först i del 2, då korta anföranden om två minuter per parti hålls.

12:00 – Rapport

12:03 – EU-politisk partiledardebatt DIREKT

Den EU-politiska debatten fortsätter. Partiföreträdare håller anföranden i partistorleksordning.

12:30 – Starkare Sverige i EU – måttfullare EU i Sverige

Hur kan politik, myndigheter och näringsliv med hjälp av EU-medlemskapet stärka svensk konkurrenskraft och bidra till den gröna industrialiseringen? En ny EU-rapport presenteras och diskuteras. Arrangör: Stockholms handelskammare. Från 8/11.

13:55 –  Tre punkter om migration i Tidöavtalet – forskare reflekterar

Diskussion om tre punkter i Tidöavtalet: återkallande av uppehållstillstånd, krav på egenförsörjning för medborgarskap och villkorat bistånd. Hur har forskningen sett på de här frågorna? Arrangör: ESO, EBA och Delmi. Från 24/10.

16:00 – 16:05  Rapport

16:05 – 16:15  Hänt i dag

Här kan du se en längre tablå

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få veckotablån i mejlform

Till Forum i SVT Play – klipp och sändning