Tragedi på LKAB: Nova förlorar livet i olyckanPappan om sorgen: Hennes dröm gick i uppfyllelse

Natten till måndag förlorade Jimmy Blomkvist sin 18-åriga dotter Nova i en tragisk arbetsplatsolycka i Kiruna. Nova hade precis börjat sitt drömjobb som lastbilschaufför och hennes pappa berättar att det var det sista de pratade om. Han beskriver henne som en liten stjärna och berättar att hennes namn faktiskt betyder just det.

Nova var en passionerad bilentusiast och hennes stora dröm var att arbeta som lastbilschaufför i Kiruna. I början av november fick hon äntligen sitt första jobb, men tragiskt nog hann hon bara vara anställd i en vecka innan olyckan inträffade. En dumper körde på henne när hon skulle på rast natten till måndag och hennes skador var så allvarliga att hon avled på sjukhus.

Familjen berättar nu om den enorma sorgen och tomheten de känner efter att ha förlorat Nova. Jimmy säger att han inte vet hur han ska gå vidare och att allt känns nollställt. Trots den obeskrivliga sorgen betonar han att de har fått värdefullt stöd från både LKAB och BDX, där Nova var anställd.

Under tisdagen hölls en tyst minut hos BDX för att hedra Novas minne. Samtidigt fortsätter polisen att utreda olyckan och dess omständigheter. Ingen är misstänkt för brott i nuläget.

Familjen har gett sitt tillstånd att publicera bilder på Nova och pappan Jimmy har delat med sig av sin sorg och sina minnen av sin älskade dotter.