I kaoset på sjukhuset: ”Var är mina barn?” – Mamman ropar.Rapport från Josef Benning i ett av Gazas sista sjukhus

Smällen hördes över hela kvarteret. Ett spädbarn räddades ur spillrorna och bärs in i kaoset på ett av de få fungerande sjukhusen i Gaza.

På sjukhuset sliter läkarna utan tillräckliga resurser med att ta hand om alla patienter som fyller golven. En ambulans svänger in utanför sjukhusentrén och ett spädbarn lastas ut, medan någon skyndar in med honom i famnen. Pojken är bara en vecka gammal och har ännu inte fått ett namn. Han kommer från en bombad skola i Nuseirat-flyktinglägret i centrala Gaza. Hela familjer har utplånats. Mamman i familjen Sammour är död och pappan är svårt skadad. Pojken läggs på en bår med smälta hårtussar och gulvariga blåsor på sina pinnsmala fingrar. Han hade tur.

Det har gått sex veckor sedan Hamas terrorattack i Israel den 7 oktober då 1 200 israeler dödades. I svar på attacken har Israel genomfört en blodig bombkampanj och markoffensiv på Gazaremsan. Enligt palestinska hälsomyndigheter har över 11 300 människor dött i Gaza, varav över 4 650 är barn. Sjukhusen är överbelastade och det saknas mat, bränsle, el och medicin. Läkarna rapporterar att de tvingas operera utan bedövningsmedel och golven har förvandlats till bårhus när inte alla kroppar hinner tas om hand.

Majoriteten av alla sjukhus i Gaza har tvingats stänga på grund av bombningarna. Sjukhusen som fortfarande är öppna står inför stora utmaningar. Vid Al-Aqsasjukhuset är det en daglig rutin av flygräder, dödade, sårade och överfulla golv.

En ung flicka med skadad arm placeras mitt i sjukhuskaoset. Nära hälften av de som dör i bombattackerna i Gaza beräknas vara barn.

En mamma med skrapsår i ansiktet söker febrilt efter sina barn på sjukhuset, men kan inte hitta dem. Till slut hittar hon sin son, svårt skadad men vid liv. Hon gråter och kramar om honom, men sörjer samtidigt sina fyra andra barn som dog i bombräderna.

Rapporten är skriven av frilansjournalisten Muhammad Al-Masry, som rapporterar från Gaza för Aftonbladet.