Jonas Andersson från SVT ifrågasätter Sylvegårds framtid i NHL


Den 24-årige Marcus Sylvegård från Växjö är i fantastisk form och leder skytteligan i SHL med tolv mål.

Expertkommentatorn Jonas Andersson på SVT är förvånad över Sylvegårds framsteg. Enligt en artikel i Expressen visar flera NHL-klubbar intresse för den svenska forwarden, som även har spelat för Tre Kronor. Själv tar Sylvegård NHL-ryktena med ro och fokuserar på att försöka vinna SM-guld med Växjö.

Frågad om han funderar över om han har vad som krävs för att spela i världens bästa liga svarar Sylvegård att han för närvarande inte tänker på det, utan fokuserar på att ta en sak i taget och motbevisa tvivlarna.

Jonas Andersson uppskattar Sylvegårds hårda arbete och hans spel längs sargerna, men är osäker på om han skulle klara av att spela i NHL.