Kritik mot IDF-bevis från al-Shifa-sjukhuset i GazaIsraeliska militären hävdar att de har funnit bevis för att Hamas använde al-Shifa-sjukhuset som en ledningscentral. Bevisen inkluderar vapen och Hamas-plagg och har kritiserats av både människorättsorganisationer och invånare. Kenneth Roth, tidigare chef för Human Rights Watch, konstaterar att Israel behöver bättre bevis innan de kan motivera stängningen av sjukhuset. Även från etablerade organisationer har det kommit frågetecken för bevisen i filmerna och bilderna som IDF släppt. Analyser och rapporter från området tyder på att IDF:s påståenden inte överensstämmer med verkligheten. Strider fortsätter vid al-Shifa-sjukhuset, och FN överväger möjligheterna att evakuera sjukhuset. Totalt befinner sig 600 patienter på sjukhuset, 27 av dem med kritiska skador.