Pojke avt döms för kontraktsmord i SkogåsEn 16-årig pojke har dömts till fyra års sluten ungdomsvård för att ha skjutit ihjäl en 15-årig pojke inne på en restaurang i Skogås centrum den 28 januari. Mordet var en hämnd i samband med det senaste årets gängkonflikt i Stockholm mellan Foxtrot- och Dalennätverket. Tio personer har stått åtalade för inblandning i mordet, varav sex frikänns. Två av dem döms för medhjälp till mord. Fallet har starka kopplingar till den pågående gängkonflikten och har resulterat i ett 40-tal våldsdåd sedan konflikten intensifierades i slutet av 2022. Den dömde pojken har nekat till brottet men har ändå fått det strängaste straffet för sin ålder. Gängkonflikten mellan Foxtrot- och Dalennätverket har huvudsakligen rört anspråk på narkotikamarknaden i Stockholm och Sundsvall samt hämnd för tidigare våldsdåd.