Rögle imponerade med en enorm vändning och tog extrapoängen i straffdramat


Efter en dramatisk straffläggning mellan HV och Rögle var det Rögles Linus Sandin som blev matchvinnare med en snygg backhand. Men det var inte utan kontroverser, då HV:s Oliwer Kaskis straff blev underkänd trots att pucken gled in mellan benskydden på Rögles målvakt Petr Kvaca.

Domarna videogranskade händelsen noggrant och efter lång betänketid meddelade de att straffen var avslutad när Kaski sköt mot mål, vilket ledde till upprördhet i HV-lägret och en ironisk applåd från målvakten Joni Ortio.

Regelbrott eller ej?

Enligt HV-backen Anton Strålman tyckte han fortfarande att Kaskis rörelse var framåtriktad och därmed borde ha godkänts som mål enligt regelboken. Men oavsett utfallet av straffläggningen tappade HV ytterligare en poäng och ligger nu fyra poäng bakom Rögle i tabellen.

Även om HV hade ledningen under matchen blev det till slut Rögle som drog det längsta strået och säkrade två poäng.