The Man Who Attacked Pelosi’s Husband Found Guilty


USA:s tidigare talman, demokraten Nancy Pelosi med maken Paul Pelosi vid sin sida hyllar vinnarna i den amerikanska basketligan NBA några månader efter attacken mot maken. Arkivbild.
USA:s tidigare talman, demokraten Nancy Pelosi med maken Paul Pelosi vid sin sida hyllar vinnarna i den amerikanska basketligan NBA några månader efter attacken mot maken. Arkivbild.

En jury har förklarat mannen som i oktober förra året bröt sig in i USA:s förra talman Nancy Pelosis hem i San Francisco skyldig.

Enligt juryn gjorde den nu 43-årige mannen sig skyldig till försök till kidnappning av federal tjänsteman i syfte att hålla henne som gisslan samt övergrepp på den närmaste familjemedlemmen till en federal tjänsteman.

Juryn överlade i cirka åtta timmar.

Mannen har under rättegången erkänt att han ville kidnappa demokraten Nancy Pelosi och ”krossa hennes knäskålar” eftersom hon var ”avskummets ledare”. Han erkände också att han misshandlat Pelosis då 82-årige make Paul Pelosi med en hammare i samband med att polisen kom till platsen.

Paul Pelosi har vittnat om händelsen i rättegången och berättat hur han väcktes av att ”en stor man” bröt sig in i parets sovrum och frågade var Nancy Pelosi var. När han svarade att hon var i Washington DC sade angriparen att han skulle binda Paul Pelosi och de båda skulle vänta på henne.

Den 43-årige mannen riskerar nu upp till 50 års fängelse.