Till Förhör om förtal nästa veckaFörundersökning om grovt förtal mot moderat riksdagsledamot
Förundersökningen om grovt förtal mot Moderaternas riksdagsledamot Fredrik Kärrholm tar nu nästa steg, med det första förhöret planerat att hållas nästa vecka. Åklagaren som inlett utredningen berättar att en person är underrättad om förhöret, men Kärrholm själv meddelar att det inte är han som är kallad.

Det var i slutet av oktober som Socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj polisanmälde Kärrholm för grovt förtal. Anmälan kom efter att Kärrholm hade anklagat El-Haj för att vara en säkerhetsrisk med kopplingar till Hamas. Sedan dess har det varit tyst kring fallet, men vice överåklagare Bengt Åsbäck bekräftar att ett första förhör är planerat till nästa vecka.

Om Kärrholm döms för grovt förtal kan han riskera böter eller upp till två års fängelse. Både Kärrholm och El-Haj har hittills varit svåra att få kontakt med angående fallet.