Akut brist på snöröjare i SälenfjällenEfter den tidiga vintern med ovanligt stora snömängder i Sälenfjällen, visar det sig att det är stor brist på snöröjare i området. Johan Kangaslampi berättar att han hade svårt att hitta snöröjare innan han till slut fick hjälp via en vän. Det har redan kommit närmare 70 centimeter snö på flera håll i Sälenfjällen, vilket har skapat ett akut behov av snöröjning för tusentals stugägare. Tyvärr har flera entreprenörer i området slutat inför den här vintersäsongen, vilket har inneburit att många har förgäves vädjat om hjälp.
En av de drabbade är Johan Kangaslampi, som inte själv klarar av att skotta snö på grund av en skada. Trots det lyckades han få hjälp tack vare sitt arbete som taxichaufför, där han känner många i området. Kangaslampi påpekar att det borde finnas fler möjligheter till hjälp för dem som inte har kontakter eller är nya i Sälen.