Silvias brorson slapp åtal för sexköp efter att ha undvikit det.Patrick Sommerlath, brorson till drottning Silvia, har varit i centrum för uppmärksamhet efter att ha undvikit åtal för sexköp tills brottet preskriberades. Han nekar till anklagelserna och säger att han valde att hålla sig undan för att undvika att bli uthängd som sexförbrytare.

I november 2021 var polisen ute på en längre spaningsinsats mot en massagesalong på Östermalm i Stockholm. Det var då Patrick Sommerlath hamnade på polisens radar. Han nekar till att ha köpt sex och hävdar att han ibland köper produkter som oljor och klippkort på salongerna.

Polisen har försökt delge stämningsansökan till Sommerlath, men han har hållit sig undan. Nu, två år efter polisinsatsen, har brottet preskriberats.

Sommerlath säger att han ångrar att han höll sig undan och att han inte insåg att både polis och press skulle lägga så mycket arbete för ett bötesbrott. Han berättar nu om händelsen eftersom hans agerande har gått ut över andra, speciellt kungaparet, säger han.

Hovets presschef Margareta Thorgren har tidigare sagt att hovet inte kan kommentera ärenden gällande privatpersoner.