Nya protester i Frankrike efter polisens frisläppandeUppdaterad 04.25 | Publicerad 04.13

Dela artikeln Spara artikeln

Mamman till den 17-åriga pojke som i somras sköts ihjäl vid en trafikkontroll i Frankrike uppmanar till nya protester. Uppmaningen kommer efter att den polis som sköt pojken släpptes från häktet tidigare i veckan.

Skjutningen inträffade i Parisförorten Nanterre den 27 juni när polisen stoppade bilen som tonåringen satt i. Polisen uppgav först att skotten hade avlossats på grund av att 17-åringen kört bilen mot poliserna, men ett filmklipp som spreds på sociala medier visade att polisens första version inte stämmer.

Händelsen utlöste en våg av våldsamma upplopp som under flera veckor skakade flera städer i Frankrike. Dödsskjutningen väckte också liv i debatten om polisvåld och diskriminering mot människor i Frankrikes låginkomstområden.

De nya protesterna är planerade till söndag.