Storbritanniens minst spännande man Kevin Beresford ger ut årsbokUppdaterad 21.04 | Publicerad 21.02

Delad artikel

Kevin Beresford, 71 år gammal från Redditch, Storbritannien, har ett ovanligt intresse. Han fotograferar ”platser av brittiskt liv som ingen annan bryr sig om”, enligt honom själv. Det inkluderar parkeringsplatser, bänkar, rondeller, kolonilotter och vägbyggen.

De senaste åren har han publicerat sina mindre spektakulära bilder som kalendrar, för folk att ”njuta” av året om. Hans senaste kalender består av tolv bilder på vägarbeten i Redditch.

”Ingen annan skulle ge ut en kalender på vägarbeten. De har bara brandmän med sexpack, David Beckham eller Cliff Richards. Men jag är trött på det! Det här är en helt ny kalender som man kan ge bort som present”, säger han till AP.

Bilderna i kalendern visar olika typer av skyltar, avspärrningar och rödljus, och de är alltid röda på bilderna. Beresford bor på en väg som alltid är under arbete, vilket inspirerade honom att göra en kalender av vägbyggen.

Även om kalendern kanske inte är särskilt spännande, passar den väl in på Beresfords persona. Han är stolt över att ha titeln ”Storbritanniens tråkigaste man” och är medlem i ”Tråkiga mäns klubb”.

Trots sin tråkiga image har Beresford blivit något av en kändis i Redditch och tror att han har satt platsen på kartan genom sina kalendrar.