Trump kan inte ställa upp i val i ColoradoDen 6 januari 2021 inträffade en våldsam attack mot den amerikanska kongressen då ledamöter samlats i Kapitolium för att räkna presidentvalets elektorsröster och formellt utse demokraten Joe Biden till valvinnare och näste president. Samtidigt hade tiotusentals anhängare till dåvarande presidenten Donald Trump samlats i Washington DC för ett politiskt massmöte på temat ”Rädda USA”. Trump upprepade sina felaktiga påståenden om systematiskt valfusk och uppmanade sina anhängare att gå till kongressen. Delar av folkmassan gjorde som han sade och protester övergick till våld när hundratals personer stormade kongressbyggnaden och drabbade samman med polis. Byggnaden vandaliserades och minst fem människor, inklusive en polis, miste livet i samband med attacken.