Demonstrationer för Palestina i hela Europa


Uppdaterad 01.37 | Publicerad 01.21

Ett barn viftar med en palestinsk flagga under en propalestinsk demonstration i Bukarest i Rumänien under lördagen.

Tusentals människor har deltagit i propalestinska demonstrationer i olika länder i Europa under lördagen.

Flera tusen demonstranter vandrade genom centrala Paris bakom en banderoll där det stod ”Stoppa massakern i Gaza och Västbanken, omedelbart eldupphör”. Facket CGT uppger att det uppskattar att 60 000 deltog i demonstrationen i den franska huvudstaden, medan ytterligare 40 000 samlades i andra länder runt om i landet.

I schweiziska Genève säger organisatörerna att runt 4 000 människor demonstrerade.

I Amsterdam i Nederländerna hölls två olika demonstrationer, en som uppmanade till eldupphör i Gaza, och en som krävde att gisslan som hålls av terrorstämplade Hamas ska släppas. Enligt polisen gick det lugnt till på demonstrationerna, och inga personer greps.

Även i länder som Rumänien, Storbritannien och Turkiet har demonstrationer hållits under lördagen.

Protesterna riktar sig mot Israels vedergällningsaktioner mot terrorstämplade Hamas i Gaza. Många civila rapporteras ha dödats i de israeliska attackerna. Enligt de senaste uppgifterna , som bygger på Hamas uppgifter, har 12 300 mist livet i samband med räderna. Dessa är ett svar på Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober då 1  200 människor, flertalet civila, dödades. Över 200 personer togs samtidigt som gisslan av Hamas.