Djokovic besegrade Alcaraz och avancerade till finalen i ATP-slutspelet


Det var ren klass när tennisens två främsta spelare möttes i Turin. Men till slut fanns det ingen tvekan när Novak Djokovic säkrade sin plats i söndagens final med en seger på 6-3, 6-2.

– Jag hade en bra känsla redan från början av matchen. Jag visste att det skulle vara intensivt eftersom det är så Carlos spelar, och det var viktigt att matcha det. Jag tycker att jag lyckades med det och spelade felfri tennis, säger Novak Djokovic.

Efter att Carlos Alcaraz besegrade Djokovic i Wimbledonfinalen tidigare i somras har Djokovic nu vunnit två raka matcher mot spanjoren, inklusive finalen av ATP 1000 i Cincinnati senast de möttes.

I finalen möter nu Novak Djokovic världsfyran Jannik Sinner. Italienaren besegrade ryske Daniil Medvedev tidigare under lördagen med setresultatet 6-3, 6-7, 6-1. Bara i onsdags vann Sinner mot Djokovic på hemmaplan i Turin för första gången i sin karriär.

– Sinner spelar helt fantastisk tennis just nu, förmodligen den bästa i sitt liv. Vi hade en väldigt jämn match häromdagen med enormt tryck från publiken. Jag förväntar mig inget annat imorgon, förhoppningsvis kan jag spela min bästa tennis, säger Djokovic.