Javier Milei blir Argentinas nya presidentDen kontroversiella ultraliberalen Javier Milei, 53, har vunnit den andra omgången av det argentinska valet och kommer att bli landets nästa president. Han fick 56 procent av rösterna jämfört med motståndaren Sergio Massa, 51, som fick 44 procent. Milei har jämförts med Donald Trump och har kontroversiella förslag och uttalanden, såsom att stänga Argentinas riksbank, ersätta valutan med dollar, förbjuda abort och göra det lagligt att sälja mänskliga organ. Många argentinska väljare har stöttat Milei, antingen på grund av delade åsikter eller i hopp om förändring. Valet gick till andra omgången sedan ingen kandidat fick över 45 procent i den första omgången. Valet i Argentina är obligatoriskt för alla mellan 18 och 70 år och vallokalerna höll öppet mellan 08:00 och 18:00 lokal tid. Milei blev nationellt känd när han började dyka upp som ekonomisk kommentator i tv och 2021 blev han invald i den argentinska kongressen med sitt nybildade parti La libertad avanza.