Elon Musks forskargrupp stämmerss Elon Musk-ägda plattformen X, tidigare känd som the Elon Musk-ägda sociala medier-plattformen X, har lämnat in en stämningsansökan mot researchgruppen Media Matters for America. I stämningsansökan hävdar X att Media Matters for America har spridit falska och vilseledande påståenden om plattformen och dess användarvillkor.

Enligt stämningsansökan har Media Matters for America spridit falska påståenden om X genom att påstå att plattformen tillåter hatiska och diskriminerande innehåll samt att den inte tar ansvar för att övervaka och ta bort skadligt innehåll. X hävdar att dessa påståenden är felaktiga och att plattformen aktivt arbetar för att bekämpa hat och diskriminering på dess plattform.

Stämningsansökan kommer efter en långvarig konflikt mellan X och Media Matters for America, där researchgruppen har kritiserat plattformens innehållsregler och dess hantering av kontroversiellt innehåll. X har tidigare försvarat sina åtgärder och betonat att man tar ansvar för att säkerställa en säker och inkluderande miljö för sina användare.

Media Matters for America har ännu inte kommenterat stämningsansökan. Det återstår att se hur denna konflikt kommer att utvecklas och vilka konsekvenser den kan få för båda parter.