Färjetrafiken inställd i UmeåDela artikeln
Spara artikeln
Morgondagen ser ut att bjuda på snö, regn och vind som orsakar problem på flera håll i landet.

Bland annat har Wasaline tvingats ställa in två av tre färjeavgångar mellan Umeå och Vasa.

– Jag kan inte minnas när vi senast ställde in en avgång, säger företagets kommunikationschef Catarina Fant.

Inför onsdagen har SMHI gått ut med en gul varning för kulingvindar i norra Östersjön, vilket påverkar färjetrafiken. Wasaline har fått ställa in två av tre avgångar under onsdagen.

– Det är väldigt ovanligt att våra färjeavgångar ställs in, men säkerheten går först, säger Catarina Fant, kommunikationschef på Wasaline.

Silja Line och Viking Lines färjor. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg.

Under onsdagskvällen väntas färjorna gå som vanligt igen.

Stökigt längs vägarna

Tidigt under morgondagen kommer ett nederbördsområde som drabbar hela landet.

– I norra Sverige kommer vi se snöfall. Samma sak i Svealand och norra Götaland, men det övergår i regn senare under dagen. Längre söder ut kan det komma en del regn, säger Lars Rydqvist, meteorolog på Klart.

SMHI har även gått ut med en gul varning för vind i kombination med snöfall i västra Svealand under onsdagen. Något som kan komma att ställa till det ute i biltrafiken.

Snökaos i biltrafiken 2017. Arkivbild. Foto: Pontus Orre.

– Det ser ut att bli halt längs vägarna i Värmland och Dalarna med omnejd. Man kan vänta sig att det blir en del modd och skymd sikt på grund av snön, säger Lars Rydqvist.

Kallt i helgen

På fredag rör sig kallare luft in över landet och i nuläget ser det ut att bli mycket snö på kort tid i östra Mellansverige.

– I helgen kommer det bli ännu kallare. Man kan förvänta sig flera minusgrader mitt på dagen i gott som hela landet, säger Lars Rydqvist.