Indisk räddningsinsats drabbas av bakslag



En katastrof har inträffat i en vägtunnel i norra Indien där 41 arbetare sitter fast sedan den rasade in för nästan två veckor sedan. Räddningsinsatserna har pågått i flera dagar, och det verkade som att de skulle lyckas under torsdagen när bara några meter bergvägg återstod att borra sig igenom. Tyvärr stötte borren på hårdare material, vilket ledde till ett bakslag i räddningsarbetet.

Arnold Dix, som är på platsen, uppger att borren har gått sönder men repareras och förväntas fungera igen på fredag. Han betonar vikten av att inte stressa eftersom arbetet påverkar de instängda arbetarnas säkerhet och hälsa. Förhoppningen är att arbetet ska kunna slutföras under fredagen.

Räddningsinsatserna har pågått långsamt på grund av fallande bråte i tunneln. I tisdags kunde de instängda arbetarna för första gången få varm mat genom ett litet rör. Planen är att när ett tillräckligt stort hål har borrats upp ska arbetarna föras ut på bårar i 45 meter långa rör. 41 ambulanser står redo utanför tunneln för att föra dem till sjukhus när de väl är ute.

Samtidigt som arbetarna väntar på att bli räddade fortsätter de att vara instängda, skäggiga och utmattade enligt bilder som har tagits med en kamera som har förts in i tunneln. Förhoppningsvis kommer räddningsarbetet kunna slutföras snart så att arbetarna kan få den hjälp de behöver.