Snart kan fler av gisslan friges



En israelisk helikopter transporterar personer som frigetts av Hamas till sjukhus i Tel Aviv efter måndagens utväxling av gisslan. Israeliska medier rapporterar att ett tiotal personer som kidnappades av Hamas under en terrorattack kan släppas under tisdagen. Stridspausen mellan Israel och Hamas har förlängts i två dagar och Israel har godkänt en lista med 50 palestinska kvinnor för kommande utväxlingar.

Hamas har släppt 50 israeler och ett antal thailändska gästarbetare som var gäster i Israel när de togs som gisslan. Å andra sidan har Israel släppt omkring 150 palestinier, inklusive kvinnor och barn, som har suttit i fängelse utan dom. I måndagens utväxling frigav Hamas nio barn och två kvinnor medan Israel släppte tre kvinnor och 30 barn och unga.

USA:s utrikesminister Antony Blinken är på väg till Israel och förväntas försöka förlänga den nuvarande pausen i striderna. USA vill att pausen ska fortsätta om Hamas fortsätter att släppa gisslan. Blinken kommer också att träffa den palestinska myndighetens president Mahmud Abbas på Västbanken.