Adventskvittra med oss när vi tänder det första ljusetFira advent med Gävlebocken!

I dag är det första advent och traditionen trogen invigs Gävlebocken, och Aftonbladets reporter Lukas Jacobson är på plats för att bevittna det spektakulära evenemanget. Här kan du följa invigningen och chatta med andra läsare om hur ni firar advent.

Gävlebocken är på plats vid Stortorget och presstalespersonen Anna-Karin Niemann berättar att bocken i år ser lite mörkare ut på grund av väderpåverkan på halmen. Men trots det är bocken imponerande att se och lockar många besökare.

Vissa tar tillfället i akt att uttrycka sin önskan om att bocken skulle vara i Tierp istället, medan andra delar med sig av sina egna adventsplaner. En person berättar att deras familj samlas för att fira advent med gås och glögg, och istället för adventskalendrar får varje familjemedlem vara ett litet paket med en överraskning inuti.

Oavsett hur du firar advent är det klart att Gävlebocken och invigningen lockar många besökare och skapar en stämning av julglädje. Kanske har du själv en speciell tradition för advent som du vill dela med dig av? Chatta gärna med oss och berätta hur du firar advent!