Intimissimi tecknar kollektivavtal



Intimissimi tecknar kollektivavtal med höjda löner och bättre villkor

Efter Aftonbladet 200 sekunders avslöjande om usla arbetsförhållanden har den italienska underklädeskedjan Intimissimi nu tecknat ett kollektivavtal med fackförbundet Handels. Det innebär höjda löner och bättre villkor för de anställda, inklusive tryggade försäkringar och pensioner. Tidigare vittnade anställda om låga löner, mobbning och rädsla för cheferna, och hur de tvingades arbeta trots sjukdom.

Efter granskningen höjdes röster för förändring, bland annat från varumärkets svenska ambassadör Bianca Ingrosso. Nu har företaget reagerat positivt och tecknat kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Enligt Handels ordförande Linda Palmetzhofer har de anställda runt om i landet reagerat positivt på nyheten, och kollektivavtalet skapar en grundläggande trygghet på jobbet för dem.

Ägaren till Intimissimi, Calzedonia Group, är en multinationell koncern med en omsättning på 200 miljarder kronor och verksamhet i 54 länder. Företaget kom till Sverige 2013 och driver i dag 32 affärer. Calzedonia Sverige omsatte närmare 120 miljoner år 2021.