Kraftig detonation i bostadskvarter i Uppsala


En explosion inträffade vid 22-tiden på lördagskvällen, och räddningstjänsten är på plats. Det rapporteras att explosionen ska ha skett i bostadsområdet Lövstalöt norr om Uppsala.

Roland Komaromi, presstalesperson vid Polis Region Mitt, bekräftar att en explosion har ägt rum men kan inte ge mer information för tillfället. Polisen utreder händelsen.

Enligt uppgifter till SVT har området varit föremål för polisbevakning under hösten, och en kamera ska ha satts upp i bostadsområdet.

Krossat glas på villa i Uppsala.
Explosionen var så kraftig att fönster på närliggande fastigheter krossades. Foto: Utryckning Uppsala

Räddningstjänst och polis samarbetar på platsen. Enligt Sören Gustavsson på SOS Alarm var ingen person kvar i huset när räddningstjänsten anlände, och ingen ska ha skadats allvarligt. Ingen brand har uppstått efter explosionen.

En person har förts till sjukhus för kontroll, men skadorna verkar inte vara allvarliga. Personen var vid medvetande och kunde prata, enligt Thomas Sjöberg, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.

Skadorna ska enligt Thomas Sjöberg vara på en villa och ett anslutande garage.

En frilansfotograf från SVT på platsen rapporterar att det var en kraftig explosion och att vittnen har sett stora skador på huset.

Polisen meddelar att det för närvarande inte finns någon misstänkt i ärendet.