Svensk triumf i Extreme E – Kaos och glädjetårar


Titta på det galna avgörandet i videospelaren ovan.

Laget RXR med Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson ledde mästerskapet inför det sista loppet på söndagen. De behövde bara se till att placera sig före Mattias Ekström och Laia Sanz.

Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort.

Kort efter starten höll Kristoffersson på att välta med bilen, vilket skadade styrningen rejält. Detta ledde till att teamet hamnade sist i finalen, ett varv bakom resten efter ett depåstopp.

För Ekström och Sanz såg situationen bra ut, men efter att Sanz tagit över så gick det snett. Hon tappade kontrollen över bilen, välte och var tvungen att bryta loppet. Istället kunde Åhlin-Kottulinsky köra om i sin skadade bil.

”Det här måste vara den långsammaste omkörningen genom tiderna,” sa kommentatorn.

”Jag är så glad”

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kunde föra bilen över mållinjen och säkra sin första Extreme E-titel, efter att ha kommit på andra plats förra året. Tårarna kom även för henne i förarsätet.

”Det har varit en otrolig kamp hela säsongen, men nu är jag helt mållös. Jag är bara så glad,” sa hon i segerintervjun.

Johan Kristoffersson, som är den mest framgångsrika rallycrossföraren genom tiderna, vann även Extreme E-titeln under den första säsongen 2021. Förra året kom duon på andra plats i Extreme E-mästerskapet.