Maffiabossen John Turscak utövade våld mot George Floyds mördareDela artikelnSpara artikelnhelskärmFöre detta maffiabossen och polisinformatören John Turscak har överlevt ett mordförsök i fängelset när han attackerade Derek Chauvin, mannen som dömdes till 22,5 års fängelse för mordet på George Floyd.

Chauvin befann sig i fängelsets bibliotek när Turscak gick till attack med en egentillverkad kniv och högg honom 22 gånger. Chauvin överlevde tack vare snabbt ingripande av fängelsevakterna och har vårdats för livshotande skador.

Turscak säger att attacken var planerad i en månad och var avsedd att hedra Black lives matter-rörelsen. Han hävdar att syftet inte var att döda Chauvin utan att skada honom för att han är en högprioriterad fånge.

John Turscak, en före detta ledare för en falang av den mexikanska maffian i Los Angeles, var också polisinformatör men avbröts av FBI på grund av fortsatt brottslighet. Han skulle ha avtjänat ett 30-årigt fängelsestraff men riskerar nu ytterligare 60 års fängelse efter attacken mot Derek Chauvin.