Mamman till den ättiksskadade flickan i Eslöv ska hörasDela artikelnSpara artikeln

En sexårig flicka har blivit förgiftad med ättika och utsatts för tortyrliknande misshandel. I sms har hon kallats för ”zombiekräkspya” och ”möget”.

I dag ska flickans mamma höras i tingsrätten. Det är fortfarande en gåta varför en 34-årig kvinna och hennes 43-åriga man ska ha misshandlat och förgiftat deras sexåriga dotter med ättika. Paret har flera barn, men åtalas för att ha utsatt endast denna flicka för tortyrliknande behandling där hon även långa period varit inlåst och fastbunden med rep.

Föräldrarna har åtalats för synnerligen grov misshandel, tre fall av grov misshandel, två fall av olaga frihetsberövande och grov fridskränkning. Själva nekar de till att ha skadat flickan.

Idag hörs mamman i rätten om flickans skador. I tidigare polisförhör har mamman sagt att flickan drack ättika självmant för hon var törstig. Familjen hade börjat använda ättika för att neutralisera lukt i huset och det stod ett glas på torktumlaren i tvättstugan. – Det var ett husmorstips. Ättikan för att neutralisera rök. Vi började använda ättika någon vecka innan, sa mamman.

Som Aftonbladet berättat tidigare tyder mycket i förundersökningen på att föräldrarna behandlat deras dotter mycket illa. I sms mellan varandra har föräldrarna kallat flickan ”zombiekräkspyan” och ”möget”. Fallet uppdagades natten till julafton förra året då flickan kom in svårt skadad till akuten. Flickan var då så dålig att hennes magsäck var helt sönderfrätt av ättika och fick opereras bort. Läkarna upptäckte också att hon var mycket undernärd och hade flera självläkta frakturer, brännskador och sår. Sjukhuspersonalen lade även märke till att föräldrarna betedde sig underligt och larmade polis.

Polisutredningen om vad som hänt flickan är flera tusen sidor lång. Rättegången inleddes i november och kommer sträcka sig in i januari. Aftonbladet finns på plats i Lunds tingsrätt under måndagen.

Paret från Eslöv har åtalats för synnerligen grov misshandel, tre fall av grov misshandel, två fall av olaga frihetsberövande och grov fridskränkning.