Miss Universe: Nicaragua anklagad för landsförräderiNicaraguansk kvinna anklagas för landsförräderi efter Miss Universe-vinsten

Nicaraguansk skönhetstävling vann av Sheynnis Palacios i Miss Universe. Efter att ha deltagit i en massiv regimkritisk manifestation från 2018 anklagas hon och tävlingens arrangör av president Daniel Ortega. Karen Celebertti hyllades till att börja med för vinsten men anklagas nu för landsförräderi av regimen. Efter att landets flaggor viftades under firandet av segern förbjöds blåvita flaggor och anklagelserna mot Karen och hennes familj har blivit allt grövre. Hennes man och son har gripits och Sjeynnis Palacio har valt att stanna i USA istället för att återvända till Nicaragua. Regimen har visat sig nervös men har agerat paranoid och rädd för allt som inte följer deras linje.