Misstänkt 31-åring för mord på ”Momo” och LaythInternationell jakt på 31-åringen misstänkt för mord på ungdomar

En 31-årig man kopplas till flera av de senaste tidens mest uppmärksammade mordfall och jagas nu internationellt. Han misstänks vara inblandad i morden på de 14-åriga pojkarna Layth och ”Momo”. Polisen upptäckte under hösten spår som pekade mot 31-åringen och han häktades i sin utevaro. Nu misstänker polisen att han har flytt utomlands och är internationellt efterlyst.

Tidigare i veckan häktades även två andra personer misstänkta för inblandning i morden, en minderårig pojke och en 18-åring. Men 31-åringens nuvarande plats är okänd.

Det spekuleras om att morden på pojkarna är kopplade till nätverk och gäng, och att pojkarna eventuellt hade ”misslyckats” med att utföra ett uppdrag åt dessa nätverk.

31-åringen misstänks även vara inblandad i flera andra våldsdåd, inklusive anstiftan till bombdåd och morduppdrag. Tidigare var han även misstänkt för delaktighet i mordet på ordningsvakten Fredrik Andersson på Delta gym i Stockholm, men friades från dessa anklagelser.

Åklagare Hanna Cardell har tidigare kommenterat fallet med att 31-åringen är internationellt efterlyst.