Tekniska museet flyttar från innerstaden till TenstaArtikeltexten handlar om Tekniska museets planer på att öppna en verksamhet i Tensta och fylla ett naturvetenskapligt tomrum i området efter att KTH flyttat sitt campus från Kista till innerstan.

Enligt museidirektör Peter Skogh är det ännu inte helt klart var i Tensta verksamheten kommer att ligga, men de hoppas kunna öppna våren 2025 och ha öppet alla dagar i veckan. På förmiddagarna kommer verksamheten erbjuda den senaste tekniken för skolor och fritidsverksamhet, medan helgerna kommer att präglas av utställningar och evenemang för hela familjen.

Peter Skogh betonar vikten av att göra museet tillgängligt för alla och hoppas att det ska bli en naturlig del av människors vardag. Han tror också att verksamheten kan inspirera andra att ta liknande kliv.

Beslutet att flytta KTH:s campus från Kista till innerstan har varit kontroversiellt, och politiker som Karin Wanngård och Rashid Mohammed uttrycker oro över konsekvenserna för området. Wanngård hoppas att Tekniska museets etablering kan påverka KTH att ändra sitt beslut och stanna kvar, medan Mohammed välkomnar museets ankomst och ser det som en möjlighet att fylla det naturvetenskapliga tomrummet som KTH:s flytt kan skapa för ungdomarna i Järva.