Putin nominerad som årets person av Time MagazineÅrets person kan vara Putin, Barbie eller Kung Charles
Varje år sedan 1927 har tidningen Time Magazine utsett ”årets person”. Listan över årets finalister presenterades nyligen, och det inkluderar Vladimir Putin, Barbie och Kung Charles. Det kan vara en person, organisation, grupp eller liknande som på gott eller ont gjort det mest inflytelserika bland det gångna årets händelser. På listan finns också Kinas president Xi Jinping, artisten Taylor Swift, Open AI:s vd Sam Altman, strejkande Hollywood-arbetare, åklagare som ställt Donald Trump inför rätta, samt Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Fed. Tidigare vinnare inkluderar Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Teslamiljardären Elon Musk och den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Årets vinnare presenteras under onsdag morgon.