Glesbygden är vanligtvis förknippad med vita fläckar


Det finns en förutfattad bild att vita fläckar oftast bara finns i glesbygd, men det kan lika mycket handlar om områden i större städer där det bor många människor. Vår nya redaktion kommer att bevaka inte bara Rosengård utan också Seved, Holma, Kroksbäck, Bellevuegården, Nydala, Hermodsdal och Lindängen.

Det bor nästan 60 000 personer i dessa områden, vilket är ungefär lika många som i till exempel Falun, Trollhättan och Nyköping. Områdena betecknas som särskilt utsatta eller riskområden, och medelinkomsten här är lägre än genomsnittet för Malmö. Dessa faktorer kan skapa en klichéartad bild av hur det är här, och det är därför vi med vår Rosengårdsredaktion vill fördjupa och nyansera den.

Vår erfarenhet av att öppna nya redaktioner är att vi ger mer relevanta perspektiv och erbjuder publiken fler nyheter.

Våra reportrar Fanny Berg och Hamza Ftouni kommer att lyfta fram människor i deras vardag. De letar efter konstruktiva vinklar, som exempelvis kring Seved där tryggheten ökar, och de granskar ämnen, precis som de gjorde med nyheten om det förbjudna kebabköttet.

Du är välkommen till invigningen fredag den 8 december klockan 12 på torget på Rosengårds centrum!

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Reportrarna Fanny Berg and Hamza Ftouni är reportrar på SVT:s Nyheter Skånes nya redaktion i Rosengård. Foto: SVT