När dottern svalde något – Ingen respons från 112Carolina och Kristoffer Landberg sitter på en bänk med sin dotter Sofia. På bilden syns ett leende och en känsla av lättnad. Familjen har gått igenom en skrämmande händelse, men idag är dottern frisk och mår bra.

Det var en vanlig sommardag när dottern Sofia plötsligt satt i halsen. Föräldrarna försökte ringa SOS Alarm, men efter fyra minuter utan svar bestämde de sig för att agera själva. Sofias bror ringde 112 medan föräldrarna hjälptes åt för att försöka få bort det som täppt igen i halsen på sin dotter.

Det var en skrämmande upplevelse då dottern blev livlös och var i behov av akut hjälp. Föräldrarna kämpade för att få bort det som täppt igen i halsen på dottern och till slut fick de det att lossna och hon började andas igen.

Efter händelsen reflekterar Carolina Landberg över betydelsen av snabbt och effektivt nödnummer och betonar vikten av bemanning och tillgänglighet hos SOS Alarm i akutsituationer.

Idag mår dottern Sofia bra och har inga men från händelsen. Familjen är tacksam för att de agerade snabbt och lyckades rädda henne.