Varför senaten vägrar godkänna stödpaketet till UkrainaEn konflikt om USA:s gränssäkerhet hindrar Bidenadministrationens stödpaket till Ukraina

Bidenadministrationen har stött på problem med att få igenom sitt stödpaket till Ukraina på grund av en kontroversiell gränssäkerhetsfråga. Enligt SVT:s utrikesreporter Stefan Åsberg har republikanerna krävt att muren vid gränsen ska fortsätta att byggas och att asylsökande inte ska tillåtas vänta i USA medan deras ärenden behandlas.

Trots kongressens godkännande av 110 miljarder dollar i humanitärt och militärt stöd till Ukraina har konflikten om gränssäkerheten satt käppar i hjulet för Bidenadministrationens planer. USA har hittills ensamt stått för hälften av det militära stödet till Ukraina.

Det återstår att se hur konflikten kommer att lösas, men enligt Åsberg är det tydligt att den har potential att påverka det internationella stödet till Ukraina. Artikeln publicerades den 7 december 2023 kl 17:08.

Vid eventuella språk- eller faktafel i texten uppmanas läsare att kontakta redaktionen. Informationen presenteras av Sveriges Television AB.