Franskt tillslag mot misstänkta pedofiler
Fransk polis har gripit omkring 80 män, misstänkta för sexuella övergrepp mot barn. Bland de gripna finns såväl lärare som idrottsledare.

Den koordinerade insatsen genomfördes över hela landet under veckan. Hittills har 51 av de gripna åtalats.

Insatsen beskrivs av polisen som den största hittills i landet mot personer misstänkta för övergrepp mot barn. De gripna är mellan 30 och 60 år gamla och kommer från hela landet.

– Det finns ingen typisk profil för barnsexförbrytare, de finns i hela samhället, säger poliskommissionären Quentin Bevan.

Insatsen riktades främst mot personer som genom sina arbeten kommer i kontakt med barn. En av de gripna lärarna hade stulit bilder från sina elever och våldtagit minst en av dem. Han är en av ett drygt tiotal av de gripna som misstänks för våldtäkt eller grova sexuella övergrepp på minderåriga.

– Redan utsatta barn har våldtagits och många av dem har utsatts för tortyr och annan barbarism, säger Martine Brousse på en organisation för barns rättigheter, till tv-kanalen BFM.

Polisen har redan hittat över 100 000 videor och bilder på beslagtagna datorer, trots att flera av de gripna försökte slå sönder sina datorer med hammare när polis kom till deras hem.

Många av bilderna är av ”extremt våldsam” karaktär och inkluderar ”sexuella handlingar mot småbarn eller barn som utsätts för övergrepp av djur”, enligt Quentin Bevan.

– Det handlar om den värsta sortens ondska, säger han.