Rudy Giuliani – från skurk till hjälte



Rudy Giulianis dramatiska nedgång – från 11-septemberhjälte till brottsmisstänkt och skuldsatt

Rudy Giuliani ses här tillsammans med dåvarande presidenten George Bush och brandchefen Thomas Van Esssen vid ruinerna av World Trade Center den 14 september 2001. Han hyllades som en hjälte efter 11-september-attackerna, men nu är hans rykte långt ifrån opåverkat.

Giuliani, som en gång var en hyllad borgmästare och en av USA:s mest kända politiker, har nu hamnat i rampljuset igen, men denna gång på ett helt annat sätt. Han har dömts att betala 148 miljoner dollar till två valarbetare i Georgia för förtal, och han står också åtalad för att ha försökt att fuska fram en valseger för Donald Trump. Dessutom har han blivit hånat för en presskonferens där det såg ut som hans hårfärg rann ned för hans ansikte.

Kvinnan som en gång var hans fru, Judith Giuliani, beskriver att han inte längre är samma man som han en gång var. Hon uttrycker sorg över hans nedgång och säger att han inte är den person han en gång var.

Giuliani har tidigare beskrivits som en orädd person, men många menar att hans vårdslöshet har skadat hans rykte. Efter sitt samarbete med Donald Trump har han hamnat i ekonomiskt trångmål och har stora skulder. Hans tidigare advokat har till och med stämt honom för uteblivna betalningar.

Kritiker menar att Giuliani nu är en förminskad figur som desperat kämpar för att undvika fängelset. Hans politiska karriär, som en gång var fylld av framgångar och hyllningar, har nu tagit en dramatisk vändning.