Strandad i paradiset – landningsbana oanvändbar



Resenärer strandsatta på Tuvalu på grund av förstörd landningsbana

En drömresa till den vackra ön Tuvalu har förvandlats till en mardröm för många resenärer. En kraftig regnstorm har förstört landningsbanan på den lilla ön, vilket har resulterat i inställda flyg och oroande situation för de gestrande.

Tuvalu, som ligger mitt i Stilla havet, har endast en flygplats och en internationell flyglinje till Fiji. Efter att landningsbanan förstörts av det kraftiga regnet har Fiji Airways ställt in flygen på obestämd tid.

Craig Bradbrook, en australisk resenär som är fast på ön, berättar att regnmängden är utan tidigare motsvarighet enligt lokalbefolkningen. För de omkring 140 australierna som är strandsatta på ön är situationen allt annat än bra. Vissa av dem riskerar att missa viktiga tider hemma i Australien, medan andra börjar få slut på pengar eftersom ön saknar bankomater och möjligheten att betala med kort.

Även om Tuvalu inte är ett vanligt turistmål, välkomnar ön besökare med sin orörda natur, vackra korallrev och stillheten som råder. Samtidigt är många resenärer rädda att inte kunna återvända hem till jul.

Reparationsarbetet på landningsbanan pågår och Fiji Airways följer situationen noggrant. Förhoppningsvis finns det en lösning på problemet inom en snar framtid, men tills dess är situationen svår för resenärerna strandade på Tuvalu.