Påväg från Norge – Stormen Pia närmar sig



Stormen Pia härjar över Norge och SAS ställer in flera flyg

En kraftig storm vid namn Pia sveper för närvarande över Norge och orsakar kaos i trafiken. I stora delar av södra Norge förväntas vindarna nå orkanstyrka vilket kan leda till fara för allmänheten. Meteorologiska institutet Yr varnar för att vindbyar på upp till 33-45 meter per sekund kan förekomma längs kusten.

SAS har på grund av de extremt starka vindarna tvingats ställa in flera avgångar från Oslo till Haugesund och Stavanger av säkerhetsskäl. Resenärer uppmanas hålla sig uppdaterade med information från sina flygbolag.

Vidare förväntas stormen Pias centrum slå till mot Sverige på torsdag eftermiddag, vilket kan medföra kraftiga vindar och omfattande nederbörd över Götaland och nordvästra Svealand enligt SMHI.

Ida Dahlström, meteorolog på SMHI, uppmanar allmänheten att ta ner lösa föremål utomhus och vara extra försiktig i trafiken. Även husägare uppmanas att göra sig redo för eventuella översvämningar och skador på grund av stormbyar.

Det är väsentligt att följa de utfärdade varningarna och vara uppdaterad med information från lokala myndigheter för att säkerställa säkerheten under stormen Pias framfart.