Bandidosman döms till livstids fängelse för mord: En ödesdiger domFamiljen nöjd med livstidsdom för mord

Josef, en 33-årig trebarnspappa, knivhöggs till döds i Tessinparken på Östermalm i Stockholm den 9 oktober 2020. Efter nästan tre år är nu Bandidosmannen William Karlsson, 39, dömd till livstids fängelse för mordet. En annan person, en 35-årig man, döms till fängelse i ett år och sex månader för medhjälp till grov misshandel, då han enligt utredningen lurat Josef till platsen.

Enligt utredningen hade offret tidigare varit med i X-team, en undergrupp till Bandidos, samtidigt som Karlsson. Bevisen i målet inkluderar chattar där Karlsson kopplas till mordet, där han bland annat skriver att ”killen blev huggen i bröstet” och ”Peace är brutal”. Han skriver även att han ”brände alla kläder” och ”kniv”, vilket rätten tolkar som att han menade att kniven förstördes.

Familjen är delvis nöjd med domen, men också något kritiska till påföljden för den andra misstänkte, där de anser att han kom lindrigt undan för sin medverkan i mordet. William Karlsson har tidigare dömts för flera brott, inklusive försök till mord. Han blev också häktad misstänkt för en explosion på Östermalm i Stockholm 2020, men misstankarna avskrevs senare och han fick skadestånd för frihetsberövandet.