Cykelhjälmsföretaget Hövding ansöker om ekonomiskt sammanbrottHövding ansöker om konkurs efter försäljningsstopp av cykelhjälm

Cykelhjälmsföretaget Hövding har ansökt om konkurs efter det att Konsumentverket förbjudit försäljningen av deras cykelhjälm Hövding 3. Beslutet togs för drygt en vecka sedan och innebär att hjälmen återkallas och försäljningen stoppas.

Enligt Konsumentverket uppfyller inte Hövding 3 kraven på personlig skyddsutrustning och i vissa fall ger den ingen säkerhet alls. Hövding har överklagat beslutet och fått tillfällig tillåtelse att fortsätta sälja hjälmen, men trots detta har bolaget begärt sig själva i konkurs.

I ett pressmeddelande tackar Hövding sina kunder, återförsäljare, leverantörer och medarbetare för deras insatser under de tolv år som bolaget funnits. Trots detta ser styrelsen ingen möjlighet att driva företaget vidare på grund av den omfattande skadan som Konsumentverkets agerande har orsakat.

Hövding har räddat liv på cyklister under sina år på marknaden och beklagar den nu uppkomna situationen.