Sebastian Samuelsson om sin sjukdom: ”En stressfaktor”


Efter en stark start på säsongen har Sebastian Samuelsson drabbats av covid och missat de tre senaste tävlingarna i världscupen. Det har resulterat i att han nu ligger på tionde plats i den totala ställningen.

Samuelsson konstaterar att det är en stor fördel att ha mycket poäng såhär tidigt på säsongen, med tanke på att åtta tävlingar redan har avgjorts.

Att missa en hel tävlingshelg är kostsamt eftersom man inte får räkna bort någon tävling i totalställningen. Trots detta betonar han att det inte finns mycket att göra åt situationen, då han gjort allt för att hålla sig frisk.

”Gjorde det misstaget i fjol”

Samtidigt är det viktigt för Samuelsson att inte stressa tillbaka för tidigt, och han tar lärdom av sitt misstag förra säsongen när han återvände för tidigt efter en sjukdom.

På grund av covid-infektionen har hans planer för jul och nyår förändrats, och han har förberett sig för tävlingarna på lägre höjd i Seefeld istället för på hög höjd i Livigno.

Trots omplaneringen är Samuelsson optimistisk inför framtiden och ser möjligheter att komma tillbaka starkare i tävlingarna framöver.