Skytten och massmordet i Prag: Det här vet vi14 personer har dött och fler än 20 personer skadades allvarligt när en 24-årig student öppnade eld med automatvapen på Karlsuniversitet i Prag. Attacken beskrivs som den värsta i Tjeckien på 30 år. Efter händelsen har sörjande människor tänt ljus utanför huvudbyggnaden.

Den misstänkte skytten är en 24-årig man som själv var student på universitetet och kom från byn Hostoun, väster om Prag. Enligt polisen har han tidigare inte varit i konflikt med lagen och har innehaft flera vapen lagligt. Det misstänks även att han begått flera mord, inklusive mordet på en man och hans två månader gamla dotter samt mordet på sin egen far.

Polisen fick information om att gärningsmannen var på väg till Prag från sin hemby med avsikt att ta sitt eget liv. De evakuerade olika universitetsbyggnader innan skotten började avfyras. Efter skjutningen hittade polisen gärningsmannen död, men det är ännu oklart om han tog sitt eget liv eller om han sköts av polisen.

Den tjeckiska premiärministern Petr Fiala har utlyst en nationell sorgedag och flaggorna kommer att flagga på halvstång. Offren på universitetet inkluderar utländska medborgare och dödssiffran befaras stiga då flera personer skadades allvarligt.

Det finns också misstankar om att skytten blivit inspirerad av liknande attacker utomlands och att han sköt sina offer slumpmässigt. Skjutningen på Karlsuniversitetet har chockat nationen och väckt stor sorg och sorg.