Stormen Pia orsakar problem i jultrafiken på grund av snöoväderStormen Pia fortsätter att påverka Sverige – orsakar kallare väder och snö

Den kraftiga stormen Pia har tagit grepp om Sverige och lett till kraftiga vindar, is och snöoväder. SMHI har utfärdat flera varningar för höga vattennivåer och hala vägar i södra Sverige. Tågtrafik har stängts av och flera olyckor har inträffat på grund av det hala väglaget.

Meteorologer förutspår att det blåsiga och snöiga vädret kommer att fortsätta under fredagen och i södra Sverige, vilket kan leda till kallare temperaturer. Snöfall förväntas dessutom i norra delarna av landet. Trots detta bör resenärer vara försiktiga och uppmärksamma på trafik- och halkrisker när de rör sig genom landet.

Trafikverket uppmanar de som reser med bil att vara extra uppmärksamma och följa SMHI:s rapporter. De betonar vikten av att ta det försiktigt på vägarna på grund av det varierande väglaget.

Även om stormen väntas avta under lördagen förväntas snöfall i norra delarna av landet. Trots detta förväntas väderförhållandena att förbättras i södra Sverige, vilket kan göra att det blir en vit jul på många platser i landet.