Stormen Pia orsakar stora problem för Europas julresenärer


Många gator och torg har drabbats av översvämningar i den tyska staden Hamburg.


Översvämningar, inställda flyg och trafikkaos. Stormen Pia har slagit till med full kraft på flera platser i Europa.

Stormen Pias framfart har satt käppar i hjulet för många av Europas julresenärer, bland annat i Storbritannien, där ett stort antal tåg- och flygresor ställts in. Under fredagsmorgonen rådde kaos på järnvägsstationerna Euston och Kings Cross i London efter att tågen mellan den brittiska huvudstaden och Manchester och Edinburgh har ställts in, enligt The Independent.

Även Londonflygplatsen Heathrow har drabbats av ovädrets framfart, som fått till följd att ett stort antal inrikes- och utrikesflyg ställts in.

I Danmark har många platser drabbats av översvämningar och på flera håll befinner sig vattenståndet på den högsta vattennivån som uppmätts sedan stormen Bodil 2013.

Under torsdagskvällen stängdes också Storabältbron under ett antal timmar, men bron öppnade återigen vid 02-tiden natten mot fredag.

Stormen Pia har också dragit in över Nederländerna, där de starka vindarna ledde till att 200 avgångar under torsdagen ställdes in på storflygplatsen Schiphol.

Även i norra Tyskland har ovädret orsakat stora trafikproblem och många tågresenärer har drabbats av inställda tåg och förseningar. Myndigheterna varnar också för höga vattenflöden – och i Hamburg har många av stadens gator och torg översvämmats.