Israel uppmanas av Biden att skydda civilbefolkningenArtikeln handlar om en diskussion mellan USA:s president Joe Biden och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu angående skyddet av civila i Gaza. Under samtalet betonade Biden vikten av att skydda civilbefolkningen och tillåta säker evakuering från områden med strider. De diskuterade även målen och faserna av kriget samt betydelsen av att frige gisslan från en Hamas terrorattack. Biden berättade för reportrar att han hade haft ett långt och privat samtal med Netanyahu och att han inte hade begärt en vapenvila. De båda ledarna kommer att fortsätta ha regelbundna samtal enligt Vita huset. Enligt det Hamasstyrda hälsovårdsdepartementet har över 20 000 personer i Gaza dödats sedan krigsutbrottet och 129 personer som kidnappades under attacken finns fortfarande kvar i Gaza enligt israeliska myndigheter.