Drömmande om att bli NHL:s ”Utomjordiske” – 18-årige underbarnet Connor Bedard


Connor Bedard, Chicagos supertalang, gjorde ett häpnadsväckande ”lacrosse-mål” i matchen mot St. Louis. Kommentatorerna uttryckte sin förbluffelse över Bedards skicklighet och till och med Wayne Gretzky, tidernas främste hockeyspelare, imponerades i en tv-intervju med ESPN.

Gretzky: ”Kunde aldrig göra så”

I intervjun berättade Gretzky att även hans dotter frågade om han kunde göra samma sak, men att det inte ingick i hans repertoar. Han hyllade Bedard som en fantastisk ambassadör både på och utanför isen.

Kollapsade totalt

Trots Bedards imponerande insats kollapsade Chicago i den tredje perioden och förlorade mot St. Louis med 7-5. Bedard leder dock fortfarande NHL:s poängliga för rookies med sina 30 poäng på 33 matcher.