En blodig dag för Israels militär: En ovanligt våldsam händelse


Israelisk militär spanar mot Gazaremsan på lördagen.


I takt med att markstriderna blir allt svårare i Gazaremsan ökar förlusterna för Israels militär, IDF. Lördagen blev mycket blodig både vad gäller stupade soldater och i dödade palestinier i Gazaremsan.

Totalt räknar IDF hittills till 152 döda militärer i det drygt två och en halv månad långa kriget. Då räknas dock inte offren vid Hamas inledande terrorattack den 7 oktober med. Bland de över 1100 dödade i Israel den dagen fanns många soldater.

På motståndarsidan är siffrorna sannolikt mycket högre, även om de Hamastrogna myndigheterna i Gazaremsan inte delar upp antalet dödsoffer i civila och stridande. Sammanlagt uppger terrorstämplade Hamas att över 20 000 människor dödats i Gaza sedan kriget bröt ut.

Enligt osäkra israeliska beräkningar så kan så mycket som två tredjedelar av de dödade vara civila.

– Detta är folkmord, säger Gazabon Rafat al-Aydi.